Привіт, Нога

Ми задумали щоквартальний журнал. Він називається “Нога”.

Для першого номера шукаємо тексти в жанрі художньої документалістики (англ. Literary Nonfiction). Твори цього жанру базуються на реальних подіях, але не обов’язково мають на меті об’єктивно інформувати (як репортаж), навчати (як популярна документалістика) або висловлювати думку (як есе). Таким чином, жанр художньої документалістики знімає з тексту вимоги властиві іншим жанрам: текст не повинен бути ні об’єктивним, ні корисним, ні вигаданим.

Особливу цінність для нас становлять тексти, які документують активний та свіжий авторський досвід. Автор виходить в експедицію, взаємодіє, реагує та створює реакції, документує. Одна з переваг жанру полягає в тому, що робота в ньому не відбирає від “реального життя”, а стимулює його і збагачує.

Нас цікавлять, наприклад, такі теми: праця в робітничих немодних професіях; взаємодія з природою, у тому числі антропогенною; самотність, соціальне життя та дружба; громади й клуби. Цей перелік наводимо просто для прикладу: насправді, ми хочемо почути, що цікавить вас.

Але ми не стоїмо над ідеологією. Навряд чи нас зацікавлять тексти, які виражають упередження або зверхність до великих груп: національностей, гендерів, орієнтацій, соціальних класів, вікових груп. Кращий, на нашу думку, текст передає досвід і персонажів індивідуально та конкретно, без зайвих узагальнень.

Приймаємо роботи, які раніше не публікувались (в тому числі в соціальних медіа).

Мови: українська, російська, суржик, англійська.

Орієнтовний об’єм: від  5  2.5 до 30 тисяч символів. (Оновлення від 12.10.2019. Ми подумали і вирішили знизити мінімальну довжину тексту з 5 до 2.5 тисяч символів.)

За прийняті до публікації тексти передбачено гонорар 1000грн.

Матеріали для першого номера ми шукаємо до 15 листопада 2019-го.

Запитання, коментарі та ідеї текстів надсилайте за адресою: [email protected]

А ще підпишіться на нашу розсилку і будьте в курсі всіх справ.

Про нас:

Філіп Оленик – Дилетант, читач модерністської літератури 20-го століття. Експериментує в жанрі художньої документалістики в http://tinyletter.com/philya.

Лиза Билецкая – Редактор, переводчик, читатель. Пишет художественную документалистику: http://tinyletter.com/lisabiletska.